top of page

Kapalı Kısıtlı Alan Eğitimi

HİZMETLERİMİZ > KAPALI KISITLI ALAN EĞİTİMİ

KAPALI ALANDA ÇALIÅžMA HAKKINDA

​

​

Bir veya birden fazla kiÅŸinin girebileceÄŸi kadar geniÅŸ, içerisinde rahatça hareket etme ve çalışma imkânının genelde kısıtlı olduÄŸu, doÄŸal havalandırmanın yeterli olmadığı, sürekli olarak çalışmanın veya kalmanın riskli olduÄŸu, yanıcı ve/veya zehirli gazların birikme ihtimalinin fazla olduÄŸu alanlar, kapalı alan olarak nitelendirilmektedir.
 

Kapalı alanlara örnek olarak;katı atık tankları siloları, kazanlar, kanalizasyon ÅŸebekeleri, boru hatları, yeraltı vana istasyonları ve her çeÅŸit depolama tankı verilebilir.

kapalı_alanda_çalışma.jpg

Kapalı alanda çalışırken, alanda yanıcı madde olup olmadığı, oksijen seviyesi ve ortam ısısı konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Tehlikeli gazların havalandırma yoluyla uzaklaÅŸtırılması için kapalı alanın kapısının veya açılabilir kısımlarının açılması ve havanın içeri girmesi saÄŸlanmalıdır. Bir kiÅŸi mutlaka dışarıda bulunmalı; kapalı alanda çalışan, dışarıdaki kiÅŸilerle iletiÅŸim halinde olmalıdır.

Çalışılacak alanın tehlikelerden arındırıldığından emin olunmadan çalışılmamalıdır.

EÄŸer çalışılacak alanda çabuk yanabilen buhar ya da duman benzeri madde riski var ise, kıvılcım çıkaran aletler kullanılmamalıdır. Kapalı alana giriÅŸ ve çıkış noktalarına eÅŸya, malzeme, iÅŸ aletleri vb. ÅŸeyler yığılarak giriÅŸ çıkış engellenmemelidir. Herhangi bir acil duruma karşı, kapalı alanın içerisinde saÄŸlık ekibine ve saha ÅŸefine ulaÅŸabilecek ÅŸekilde acil durum telefonu bulundurulmalıdır. Ayrıca çalışma yapacak olan personelin konu ile ilgili yeterli tecrübeye sahip olması çok önemlidir. Çalışma alanında yapılacak iÅŸe uygun tipte kiÅŸisel koruyucu donanımların kullanılması saÄŸlanmalı ve içeride mümkün olduÄŸunca kısa bir süre kalınmalıdır.

100+

İş Ortağı

Asil Ä°stanbul OSGB, müÅŸterilerinin ihtiyaçları doÄŸrultusunda hedeflerine uygun çözümler üretmektedir.

KAPALI ALANDA ÇALIÅžMA EĞİTÄ°Mİ​

​

Kapalı alanda çalışma eÄŸitimi; 6331 Sayılı Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Kanunu, Çalışanların Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi EÄŸitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli iÅŸlerde çalışanlar için uygulanmaktadır.

kapalı_alanda_çalışma.jpg

Kapalı alanda çalışma eÄŸitiminin amacı; çalışanlarımızı iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi konularında bilgilendirerek, bu alandaki hataları minimuma indirmek, daha güvenli ve saÄŸlıklı bir çalışma ortamı saÄŸlamak, çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan saÄŸlık ve güvenlik risklerine karşı korumak, çalışanların saÄŸlık ve güvenliÄŸini periyodik olarak takip ve kontrol etmek suretiyle daha verimli bir iÅŸ ortamı saÄŸlamaktır.

​

Kapalı alanda çalışma eÄŸitimi kapsamında; kapalı ve sınırlandırılmış alan tanımı, baÅŸlıca tehlike kaynakları, yanma, parlama, boÄŸulma, zehirlenme vb. tehlike bilgileri, sınırlandırılmış alanlarda çalışma güvenliÄŸinin saÄŸlanması, giriÅŸ öncesi ölçümler, kullanılacak malzeme ve ekipmanlar, iÅŸ izin prosedürleri, mücadele malzeme ve ekipmanları, ilk yardım ve yangın söndürme bilgisi, kapalı alana giriÅŸ planlaması, kapalı alanlarda tehlikeleri

tanımlama ve kapalı alanlar risk deÄŸerlendirmesi, kapalı alanlara giriÅŸ izinleri, kapalı alan kurtarma ve çalışma prosedürleri, kapalı alan kurtarma ekipmanları ve kapalı alan haberleÅŸme yöntemleri, koruyucu ekipmanlar ve cihazlar malzeme kontrolü, kapalı alanlara giriÅŸ öncesi enerjinin izolasyonu yöntemleri, kapalı alanlara giriÅŸ çıkışlarda uygulanması gereken prosedürler, atmosferik test, yanıcı ve patlayıcı ortamlar ile ilgili genel prosedürler ve bilgiler, kapalı alanlarda çalışmalarda havalandırma yöntemleri, kapalı alanlarda tripod kullanımı konuları yer almaktadır.

bottom of page